….kad naletiš na budalu, nemoj okrenit drugi obraz jer to nije pametno, potegni nogom i riješi se budale… Crnim zubima mi se prekrasno nasmija. Između skorenih kvrgavih prstiju mu se dimija joint debljine drške noža koji mu je bija zakačen o kariranu krpu zamotanu oko struka. Nos mu je bija spljošten genetski, a ne kao […]

….kad naletiš na budalu, nemoj okrenit drugi obraz jer to nije pametno, potegni nogom i riješi se budale…

Crnim zubima mi se prekrasno nasmija. Između skorenih kvrgavih prstiju mu se dimija joint debljine drške noža koji mu je bija zakačen o kariranu krpu zamotanu oko struka. Nos mu je bija spljošten genetski, a ne kao posljedica brojnih bitaka kroz život. Čitavo pleme je bilo, pleme spljoštenih nosova. Kako kod muškaraca tako i kod žena. Oči su mu bile krvave i mutne sa nekakvom žutom mrenom preko rožnice i bjeloočnice. Tilo suvo (suho) i prošarano mnogim tetovažama, izgledale su razmazane i urađene negdi u zatvoru. Promatra me i zbilja nisan ima pojma o čemu taj luđak razmišlja. Gleda mi je u bradu i ruga joj se. On je ima nekoliko oštrih dugih prosjedih dlaka iznad usne i ispod usta.

Slamnata prostirka na drvenom podu ispod moje guzice je bila mokra. Kiša je padala pod kutom tako da me travnati krov nije moga zaštititi. Sija je do mene i ponudija mi to šta je pušija. Mahnem mu rukom da ne želim, a on mi se ponovo naceri, podigne jedan guz i prdne. Uskoro je taj smrad doletija do mojih nosnica i zamalo me ubija. Izgledalo je da je ovaj lik strunija iznutra. Opet se sumanuto nasmija i sta me pipat po nadlakticama. Gestikulira kao da san snažan. Maknem mu ruke i kažem da me ne dira.

On se samo sumanuto cerija i pokušava me dodirnit. Podignem se na noge i mrko mu naredim da uradi isto. Podigne se bahato sa tim sranjem u ustima i podigne bradu. Prednjim udarcem noge ga nabijem u prsa, toliko jako da je odletija sa platformice na kojoj smo se nalazili. Pa je u blato na leđa i skotrlja se po nizbrdici.

Seljaci su se okupili oko njega nisu izgledali previše sretni zbog moga šutiranja. On se nije podiza, drža se za prsa i pokušava doći do zraka. Kada se napokon pribra otrči do jedne od koliba i zgrabi mačetu. Uf sranje, evo ga nazad, izgleda da mi ne može oprostiti ovaj udarac. Srića moja, na verandici uz moj ležaj bila je još jedna mačeta. Ove azijske mačete su jako masivne, ne ka one latino i afričke. Ove su bome jako teške i oštre.

Zgrabija san svoju mačetu i skočija sa platforme u blato. Krenila je kišetina. Nije ima muda izravno napast kad je vidija da i ja iman isto oružje u rukama. Iz crnih žvala mu je curila crvena slina. Izgleda je ka pomahnitali narkoman. Počeja je nešto kokodakat na svom jeziku.

Nisan ništa razumija, ionako mi je čitava komunikacija u ovom selu bila čista pantomima. Ljudi su počeli minjat lica i posezat za oružjem. Jbt sranja , nije valjda da će me napast cilo selo. Uozbiljin se više nego do sada iako san bija smrtno ozbiljan.

U tom trenutku ušeta starica. Presavinuta od godina i teškog rada u polju riže. Lice toliko naborano da nisan moga pripoznat razliku između njenih bora i očiju. Mene pogleda iz tih bora i okrene se njima. Oplete nešto na materinjem jeziku i bome rastira ih ka kokoše. Posli toga se popela uz skale do moje kolibe, zgrabila sve moje stvari i bacila ih u blato. Dogegala se do mene i i pokazala mi rukom pravac.

Bija san potiran iz sela ka optuženik. Za šta san bija kriv neman pojma, ali dobro san proša.

Lik me tija pipat na silu. Upozorija san ga nekoliko puta, bija je nadrogiran i nije sta. Šta mi je preostalo nego ga nabit nogom. Znam , ugostili su me, ali brate mili šta je previše previše.

Pokupija san se ća. Nisan ima pojma di ću, ali na kraju je ispalo sve dobro.

Ovu priču nisan nikad mislija ispričati, ali je jako poučna. Budite oprezni u čije goste idete, jer može završit katastrofalno. Ovo se dogodilo negdi na tromeđi Laos, Burma, Tajland i bija san mlad, divlji i utreniran ka beštija.

Bija san spreman na koljačinu protiv sela. Stvarno jesan!!!